Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Et lite matleksikon

Kadin budu, "kvinnelår" - friterte kjøttboller 

Imam bayaldi, "da imamen besvimte" - fylt aubergine 

Dolma, vinblad med ulikt fyll, finnes i mange varianter 

Kadin göbegi, kvinnenavle - en slags nøttekake 

Tjadjik er Tyrkias svar på grekernes tzatsiki, en yoghurtblanding med hvitløk og salt. I Tyrkia blander man ofte i litt hakkede mynteblader eller dill.

Börek er et bakverk som oftest er fylt med geitost og krydder.

Ezme er en sterk blanding av finhakket chili, løk og tomater.

Saksuka, grønnsaker som hakkes og blandes med hvitløk og tomatsaus. Det varierer hvilke grønnsaker man benytter men vanligvis er det sjampinjonger og grønn paprika.

"Pide" er et rundt, flatt brød som serveres til maten. "Fetacheese" er ost laget av sau- eller kumelk og lagt i saltlake. Den kan være både mild og skarp, alt etter hva den skal brukes til.