Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Hovedretter

Hovedretten består ofte av fisk eller kjøtt. Vær obs. på at fisk kan være veldig dyrt. Noen av de vanligste fiskerettene er sverdfisk-kilic, piggvar-kalkan, havabbor-levrek og tufisk-palamut. På menyen er prisene oftest oppgitt i vekt. Blant kjøttrettene kan vi nevne lam-kuzu, kylling-tavuk, oksekjøtt-dana og den veldig berømte shish kebab-kjøtt på grillspyd. 

Kebabskolen:
Döner kebab (ligner mest på den vi kan kjøpe i Norge). Strimler av lam-, kylling- eller oksekjøtt som kan fås i franskbrød, kjøttet er skåret opp i terninger og i "dürüm" der kebabkjøttet er rullet inn i en slags lefse. Döner kebab serveres med salat og løk.

Iskender kebab har fått navnet etter Alexander den store. Har i prinsippet samme ingredienser som döner kebab men serveres på tallerken med kjøttet over oppskåret brød som toppes med tomatsaus og yoghurt.

Adana Kebab er en rett av malt oksekjøtt som er ganske sterkt krydret. Grilles på spyd og serveres som oftest med grillede tomater eller paprika.

Shish kebab er en rett med store biter lam-, okse- eller kyllingkjøtt grillet på spyd med paprika og noen ganger tomat.

Patlican kebab (Aubergine kebab) er som shish kebab, men med auberginebiter.

Köfte
Den tyrkiske kjøttkaken. Farse som blandes med fersk krydder og rulles til avlange, små kjøttkaker. Den tradisjonelle köften inneholder lammefarse men de fleste serverer den også med oksekjøtt.

Casserole
Tradisjonelle gryter med sjampinjong, kylling, oksekjøtt eller skalldyr. Vanligvis blandes hovedingrediensen med grønnsaker og serveres sammen med brød. Restaurantene har ofte sin egen variant og de smaker like godt som det høres ut. Hjemmelagde gryteretter laget med omsorg i så mange forskjellige varianter at det finnes noe for enhver smak.

Lavas
Det berømte, oppblåste brødet som man får servert før maten, ofte med litt tjadjik eller smør. Dette behøver man som oftest ikke å bestille. Tradisjonelt bakes disse brødene i vedovn for å få den rette smaken og den rette konsistensen. Brødet serveres ofte til meze.