Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Opplevelser

Endelig er ferien i gang og det er på tide å slappe av og nyte alt av det Tyrkia har å tilby. Du kommer helt sikkert til å oppleve mange herlige og uforglemmelige feriedager med både sol og bad, kultur og uteliv, for her finnes det garantert noe for alle. Hvis du kun vil nyte solen og det tempererte, klare vannet har du flere strender å velge mellom. Den som er historisk og kulturelt interessert kan virkelig også bli mettet på opplevelser, for her finnes det en dramatisk historie og mange etterlevninger å se. Er du glad i god og spennende mat, har du kommet til det rette stedet. Tyrkia anses nemlig for å ha et av verdens beste kjøkken og det er nærmest et krav å prøve de tyrkiske smårettene "meze" som serveres på de fleste restauranter.

Med fare for å virke partiske frister det å kalle Tyrkia for verdens midtpunkt. Her møtes øst og vest og mange høykulturer har hatt sitt høysete i det vi kaller Lille Asia, Anatolia eller som i dag, Tyrkia. Det er flere av levninger fra antikken her enn noe annet sted, med spor av mange folkeslag, slik som hettittene, grekerne, romerne, bysanterne, seljukene og osmanerne.

Dagens Tyrkia har et areal på størrelse med Norge og Sverige til sammen, men til forskjell så bor det rundt 80 millioner mennesker i Tyrkia. For det meste består landet av det Anatoliske platå med en gjennomsnittlig høyde på over 1000 meter. Platået grenser til fire hav: Middelhavet, Egeerhavet, Marmarahavet og Svartehavet. 
Ved kystene i øst og sør ligger fruktbare sletter. Lenger østover blir landskapet høyere og mer ufruktbart, befolkningen lever etter gamle tradisjoner og islam er av stor betydning. Det er store kulturelle forskjeller mellom ulike deler av landet, der de vestre delene og de store stedene er moderne og mer lik vestlige land.

For oss besøkende venter mengder av opplevelser og eventyr utenom det vanlige, for alle smaker og interesser. Her finnes det fantastiske strender, unike naturopplevelser som i Pamukkale og Kappadokia, velbevarte antikke steder som Hattusas og Efesos, orientalsk mystikk i byer og basarer og moderne storbyer som Istanbul, Ankara, Izmir og Antalya. Dessuten er det tyrkiske kjøkken et av verdens aller beste, med god kvalitet og variert mat.

Shoppingmulighetene er i nærmest utømmelige med alt fra ekte tepper og velutførte gullsmykker til ekte merkeklær og parfymer, til fantastiske priser – og over alt dette varmer solen! Bedre kan det nesten ikke bli.

Vi reiseledere er her for din skyld og gjør vårt beste for at din ferie skal bli så minneverdig og morsom som mulig. Vi har mange råd og tips som vi gjerne deler med deg, på hotellet, servicetelefonen eller utflukter.