Dette reisemålet har stengt for sesongen. Rett før sesongen starter igjen kommer siden til å bli oppdatert med informasjon om utflukter, trefftider etc.

Reis med barn

Tyrkia er et utmerket valg for barnefamilier, ofte får familiens minste den største oppmerksomheten på restauranter og i butikker.

Barnevogn
Til tross for høye fortauskanter er det relativt enkelt å ta seg frem med barnevogn. I høysesong, juli og august stenger man av for trafikken i Side sentrum så der kan man spasere med barn og barnevogn uten problemer.

Barnas mat
Det finnes mange restauranter og en hel del har både tyrkiske retter og retter med mer internasjonalt preg. På nesten alle restaurantene kan man bestille potetstappe, ris med yoghurt - som mange tyrkiske barn er glad i - eller noen andre av favorittene til barnet ditt. Köfte (kjøttboller), pølse og pizza pleier å være populært. Er du usikker på hva barnet ditt vil ha hender det ofte at dere får bli med inn på kjøkkenet for å se hva som finnes i de forskjellige grytene.

I Tyrkia spiser de mye søtsaker og det finnes mange gode desserter. Barnas favoritt er ofte iskrem i ulike former. Iskrem på tyrkisk heter dondurma. En annen populær dessert er Sütlac, en mellomting mellom ris og vaniljepudding. Sjokoladepudding er et annet sikkert kort. Mange restauranter har barnestoler, ofte i metall med hjul.

Insekter og dyr
Mygg finnes nesten året rundt og som oftest hører man dem ikke. Ta med myggmiddel hjemmefra. Ikke la barna klappe løshunder.

Sol og varme
Et oppvridd, fuktig badehåndkle kjøler barna når natten kommer, men varmen vedvarer på en solbrent kropp. Ikke utsett barna for den sterke solen i juni-august og de som bor her bør være veldig forsiktig og gjerne unngå solen i tidsrommet kl. 12.00-16.00. Smør barna med solkrem med høy solfaktor og bruk en t-skjorte og solhatt.

Lekeplasser
Det er noen lekeplasser i Side og Alanya, men standard og vedlikehold varierer. Mange hotell har fine lekeplasser. Ber man pent, får som regel barna lov til å leke der. 

Bilsete for barn
Du kan leie bilsete, men reserver i god tid for antallet er begrenset. Kvaliteten varierer. Pris hos Avis ca. 9 lira/dag og alderen 8 måneder - 9 år.

Shopping
Bomullsplagg er ofte billige og av bra kvalitet. T-skjorter med seriefigur-trykk koster ca. 10 lira. Prut i basarene og på markedene. En strandbøtte med spade, rive og noen former koster ca. 5 lira. Stort utvalg av oppblåsbare badeleker.